Welke types salsa mannen zijn er op de dansvloer?

Je kent ze vast wel. De mannen die tijdens één salsanummer zoveel trucks achter elkaar uithalen dat het net lijkt alsof je in een achtbaan zit. Of de mannen die zo close met je dansen dat het niet meer prettig voelt en je je afvraagt hoe je straks tactisch moet reageren als hij naar je nummer vraagt. Kortweg zijn mannen in te delen naar twee groepen; de dans-gerichte man en de vrouw-gerichte man.

SalsaBuddy onderscheid 4 types mannen om je te helpen inschatten welke categorie man nu weer op je afstapt. Welke types zijn er, hoe herken je ze en hoe ga je met ze om?

De Acrobatische danser

Deze dansgerichte man denkt dat hij wereldkampioen salsadansen is en dat hij je imponeert met zijn kunsten. Je danst met één grote wervelwind en die storm begint al bij de eerste tonen van de muziek. Hij draait al zijn in de afgelopen jaren vergaarde lesstof in één nummer af. Je kan niet vaak genoeg gespind worden en het voelt alsof je letterlijk achter hem aanholt. Volg maar gewoon, is dan vaak zijn waardevolle tip, en als je door zijn overmoedige enthousiasme bijna over je eigen benen struikelt zal hij het niet nalaten om je te vertellen dat je nog wel wat moet leren.

Hoe herken je hem?
Je herkent deze danser door de stofwolken die hij op de dansvloer achterlaat. Hij vraagt je op een achteloze manier ten dans, waarom zou hij moeite doen, want jij wilt tenslotte graag met hem dansen (denkt hij).

Tips
Geef voorafgaand aan het nummer aan wat je dansniveau is, wellicht ontmoedigt dit de acrobatische danser wat om alle trucs uit de kast te halen. Mocht het echt vervelend worden kun je ook voorstellen om een bepaalde move wat vaker te doen, zeg bijvoorbeeld: die gave move die je net deed, kunnen we die nog een paar keer doen. Als het echt niet gaat, probeer dan alles wat je herkent te volgen en trek de rest wat fout gaat je vooral niet teveel aan.. gelukkig kun je na dit nummer snel weer met een andere man dansen en weet je wat je te wachten staat wanneer hij je een volgende keer ten dans vraagt.

De Sensitieve danser

De Opdringerige danser

Casanova