Hoe krijg ik mijn vriend op salsa?

Haha, ja dat is een leuke vraag… Hoe krijg jij je vriend op salsa? Want ook al is het ontzettend leuk met vriendinnen in de les en is het leuk om nieuwe mensen te leren kennen op een feestje.. toch is het wel erg handig als jouw vriend ook salsa danst. En niet alleen omdat het leuk is dat jullie dan een gemeenschappelijke interesse hebben, maar ook omdat je dan sowieso gegarandeerd bent van veel dansuurtjes op de dansvloer.

Dus.. hoe krijg je hem zover? SalsaBuddy deed onderzoek, en vroeg het aan de mannen zelf. Wat bleek? Waar wij vrouwen vaak gaan dansen omdat we het leuk vinden, zijn mannen veel rationeler als het gaat om hun keuze om te beginnen. Hieronder vind je hun belangrijkste redenen om te gaan salsa dansen. Stap 1 in je overtuigingspad, geef hem de volgende argumenten:

  • Vrouwen (JIJ!) vinden het sexy. Uiteraard, een man die goede dansmoves heeft.. daarbij zit het zeker goed met zijn andere moves
  • Salsa dansen als alternatief voor sporten. Wist je dat je met salsa dansen wel 405 calorieën per uur kunt verbranden?
  • Stoere mannen dansen. Een belangrijk deel in jouw missie om je vriend op salsa te krijgen gaat over het weg halen van vooroordelen. Wij weten als geen ander dat er genoeg stoere mannen op de dansvloer zijn, maar hij heeft wellicht het idee dat dansen enkel voor vrouwen is.
  • Mannen hebben de leiding. Voor de haantjes onder ons, de man leidt altijd de dans en heeft dus volledige controle over de moves en moeilijkheidsgraad.
  • Niet leeftijdsgebonden. Waar je je op een gegeven moment te oud voelt om naar de kroeg te gaan, is het salsa uitgaansleven voor iedereen. Hoe jong of oud je ook bent, een avondje op stap naar een salsafeestje kan altijd.

Het noemen van deze punten is al een goede stap in de juiste richting. Vaak helpt het ook om je vriend eens mee te nemen naar een informeel salsa feestje. Er zijn regelmatig feestjes waarbij er gedanst wordt, maar waarbij er ook ruimte is om aan de bar te staan of gewoon een drankje te doen. De ideale combinatie om jouw vriend eens te laten zien wat de salsa wereld inhoudt.

En… is het gelukt? Deel jouw gouden tip hieronder en help jouw mede salsa buddies!

Comments

comments