Waar let ik op bij het kopen van salsa schoenen?

Of je een complete beginner bent of al wat verder bent in je salsa leerpad, er komt een moment dat je je normale schoenen met rubberen zool helemaal zat bent. Ze draaien stroef, dansen niet lekker en zijn niet bepaald party proof. Hoog tijd om een paar echte salsa schoenen te kopen! Waar let je op?

  • Hakhoogte. Hoe kleiner je bent, hoe meer geneigd je bent om voor een hogere hak te gaan. Toch zouden we zeker aan het begin aanraden om met een wat lagere hak te beginnen. Ben je een echte beginner (eerste 6 maanden), ga dan voor een 3.5 cm hak. Na 6 maanden kun je gerust voor een 6 cm hak gaan. De echte experts kunnen zich wagen aan >8 cm.
  • Zool. Let erop dat je salsa schoenen suède zolen hebben. Deze zolen zijn speciaal geschikt voor het draaien op een dansvloer. Suède zolen gaan het verschil maken ten opzichte van een rubberen zool, iets wat je in je eerste dansjes op je nieuwe schoenen direct zult merken.
  • Open of gesloten neus.De typische salsaschoen heeft een open neus. Vaak zien we modellen met bandjes op de voorkant van de voet met daarbij de tenen bloot. Eventueel kun je als beginner gaan voor een voorkant met een gaasje, zoals bij de Marrila salsaschoenen. Een gaasje kan iets meer stabiliteit geven bij het dansen.
  • Gelegenheid. Elke vrouw zou op zijn minst een paar zwarte basic salsa schoenen moeten hebben. Zwarte basic schoenen zijn met elke outfit te combineren, en kunnen zowel in de les als op een feestje gedragen worden. Uiteraard is het altijd leuk om naast je zwarte schoenen nog wat variatie te hebben. Zeker als je je wilt onderscheiden op de dansvloer, kan die ene schoen de finishing touch zijn op jouw perfecte outfit

Onze gouden tip: Mocht je een paar gevonden hebben die perfect zit, bestel vooral een tweede paar. Salsa schoenen worden vaak snel verkocht, waardoor het assortiment regelmatig wisselt. Het zou zonde zijn als jouw favoriete paar er niet meer is als je schoenen aan vervanging toe zijn.

Mocht je een persoonlijk advies willen of nog een vraag hebben, stuur ons vooral een berichtje via het contactformulier. SalsaBuddy is er om jouw te helpen in de salsawereld.

Succes met het vinden van jouw perfecte paar salsa schoenen!

Comments

comments