Kun je salsa leren van een video?

Hoe vaak heb jij al in de woonkamer gestaan met Youtube als instructeur? En hoevaak lukte het je om de stapjes op de videoprecies na te doen zonder om te vallen? Salsa leren via een video kan zeker een goed begin zijn in de wereld van de salsa. Het kan je helpen met de basispassen en zeker als je oefent met een man die al wat meer ervaring heeft kun je ver komen. Toch kan salsa leren via video’s kan niet tippen aan echte lessen.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van het volgen van lessen:

  • Je ontmoet nieuwe mensen. Naast dat je in de les diep op de dansmoves ingaat, is het een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten in de salsa wereld. Je bent niet alleen, en zeker als je wat feestjes wilt gaan bezoeken is het handig om alvast wat mensen te kennen.
  • Je krijgt professioneel les. Je ‘oefen-man’ kan je de basis vast wel aan leren, maar je moet je voorstellen dat hij denkt in “mannen-stappen” en het voor hem lastig zal zijn om goed op je over te brengen welke passen jij moet zetten.
  • Je danst met meerdere mannen. Jouw leerproces krijgt een enorme boost van het feit dat je in de les met meerdere mannen danst. Er wordt in de les continue gewisseld van partner. Elke man geeft een bepaalde move op een iets andere manier aan, waardoor je een stuk beter leert volgen dan wanneer met je 1 partner oefent.
  • Je krijgt persoonlijke tips. Zeker wanneer je in een wat kleinschalige groep lest, kan de instructeur je persoonlijke tips geven. En geloof me, je hoort sommige zaken liever van een instructeur dan van je partner in de woonkamer 🙂

Uiteraard heeft het leren van een video ook zijn voordelen. Je kan zelf je snelheid bepalen en een move zo vaak oefenen als jij wilt. Daarnaast kun je de les starten op een moment dat jij wilt en ben je niet gebonden aan bepaalde tijden. SalsaBuddy raadt je aan om jouw ideale mix te vinden. Start met het leren van de basis via een video zodat je gemakkelijk mee komt in de daadwerkelijke les. Wanneer je verder komt qua niveau, gebruik de video’s dan met name als naslagwerk en om extra te oefenen.

Succes SalsaLady! 

5 tips voor jouw eerste salsafeestje

Waar let ik op bij het kopen van salsaschoenen?

Kan ik alleen naar een salsafeestje?

SalsaBuddy is jouw maatje in de salsawereld. Wij helpen jou met alles wat te maken heeft met Salsa. In SalsaBlog lees je allerlei zaken die jij wilt weten om een echte salsa diva te worden. In de salsawereld horen natuurlijk ook de juiste paar salsa dansschoenen. SalsaBuddy heeft een online dansschoenenwinkel met een unieke collectie salsaschoenen, zowel voor de beginner als de meergevorderden. De salsa dansschoenen van SalsaBuddy zijn onmisbaar in jouw salsa wereld en daarom kun je onze dansschoenen online bestellen.