5 Tips voor jouw eerste salsafeestje

YES, na weken lessen en oefenen heb je je moed bij elkaar verzamelt en ga je voor het eerst naar een salsafeestje. Super spannend!! Zal het heel anders zijn als in de les? Hoe is het niveau? Word ik wel ten dans gevraagd? En als ik dan word gevraagd, hoe volg ik de pasjes dan in vredesnaam? Je eerste feestje kan wel eens gaan zorgen voor een salsa shock..

Je hebt van tevoren je feestje uitgekozen, de perfecte outfit gevonden en bent er helemaal klaar voor.  Je komt het feestje binnen, trekt je net gekochte salsaschoenen aan… en dan? Er is geen duidelijke structuur zoals in de les, geen vast wisselpatroon tussen partners en geen vaste pasjes.

Gelukkig heb je de tips van SalsaBuddy die jouw eerste feestje een succes gaan maken!

  1. Kies het juiste feestje. Het is wellicht niet het beste idee om meteen naar een updressed salsa gala te gaan. Het niveau ligt vaak erg hoog en hoogstwaarschijnlijk zal je je er als beginner niet op je gemak voelen. Kies eerder voor een laagdrempelig feestje, zoals de dansavond op je dansschool of een wekelijks terugkerend feestje.
  2. Bekijk foto’s & video’s. Voorafgaand aan het feestje kun je je alvast een beetje voorbereiden door wat online filmpjes te bekijken. Wanneer je op YouTube zoekt op “salsafeestje” kom je al heel ver. Ook kun je de foto’s van eerdere feesten vaak vinden op de website van je dansschool.
  3. Ga met mensen die je kent. Het is fijn om met mensen te gaan die je al kent van de dansschool waar je lest of van een eerdere workshop. Naast dat dit ervoor zorgt dat je al wat mensen hebt om mee te dansen, voorkomt het ook dat je alleen aan de kant komt te staan.
  4. Vertel je niveau. Wees vooral niet bang als iemand van een hoger niveau je ten danst vraagt. Oké, er zijn uitzonderingen, maar de meeste salsa dansers vinden het ontzettend leuk om op een avond verschillende niveaus te kunnen dansen. Een man is pas echt een goede danser als hij het niveau van de vrouw kan inschatten en zich daaraan aanpast. Idealiter merkt zo’n man vanzelf dat jij een beginner bent, maar zeker op je eerste feestjes is het geen probleem om dat te vertellen voordat je begint met dansen.
  5. Foute stappen zijn OK. Stap je volledig de verkeerde kant op? Snap je niks van zijn aanwijzingen? Of krijg je gewoon een volledige blackout? No problemo, gewoon blijven lachen. Het wordt pas awkward als jij bij elk stapje “sorry” gaat zeggen. Natuurlijk heeft de man grote misstappen door, maar de kleine foutjes kun je makkelijk corrigeren zonder dat hij het echt merkt

Ja, je eerste salsafeestje blijft spannend en je zult zien dat het volledig anders is als in de les. Je zult zien dat naarmate je meer danst, het steeds makkelijk en leuker wordt. En tot die tijd lekker blijven oefenen, genieten van de muziek en af en toe wat moves kopiëren van de pro’s op het feest ;).

Comments

comments

Waar let ik op bij het kopen van salsaschoenen?

Welke types salsa mannen zijn er op de dansvloer?

Zo vraag je HEM ten dans

SalsaBuddy is jouw maatje in de salsawereld. Wij helpen jou met alles wat te maken heeft met Salsa. In SalsaBlog lees je allerlei zaken die jij wilt weten om een echte salsa diva te worden. In de salsawereld horen natuurlijk ook de juiste paar salsa dansschoenen. SalsaBuddy heeft een online dansschoenenwinkel met een unieke collectie salsaschoenen, zowel voor de beginner als de meergevorderden. De salsa dansschoenen van SalsaBuddy zijn onmisbaar in jouw salsa wereld en daarom kun je onze dansschoenen online bestellen.